Nic wielkiego.
Ananas.
Szczypta cynamonu.
Karmelizujesz…
I niebo w gębie.
🙂
ananas pieczony
Składniki:
świeży ananas
cynamon
ksylitol lub miodek majowy (przepis)
rum (w wersji dla dorosłych)
ananas pieczony

 

Wykonanie:
Ananasa obierz, pokrój w kawałki i rozłóż w naczyniu do zapiekania. Posyp cynamonem, posmaruj miodkiem lub posyp odrobiną ksylitolu albo ksylitolem stopionym na patelni. W wersji „dla dorosłych” wymieszaj miodek (ksylitol) z rumem i polej owoce. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz, nakłuwając od czasu do czasu owoce.
Wyjmij kiedy uznasz za stosowne.

Możesz je podpiec bardziej lub mniej.

ananas pieczony

(nam do naczynia wpadł jeszcze banan ale zapiekł się aż nadto ;))

Smacznego!
Ciao!

0 thoughts on “NAJPROSTSZE ANANASOWE ROZKOSZE :)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.