Zróbmy sobie hummus, rzekła.
I uczyniła.
Spróbowała.
Zwyczajny.
Jakiś.
Pęczek czosnku niedźwiedziego schwyciła.
Bzzzzz.
I już taki zwyczajny nie był…
;)))
Składniki:
ciecierzyca (400 g)
tahini (lub sezam do zmielenia)
cytryna
sól
czosnek
oliwa z oliwek
czosnek niedźwiedzi
Wykonanie:
Skorzystaj z przepisu tutaj.
Następnie pokrój na nieduże kawałki pół pęczka czosnku niedźwiedziego, 
dodaj do hummusu i zmiksuj.
Pasta nabierze ciekawego czosnkowego – trawiastego, bardzo świeżego smaku.
Smacznego!
🙂

0 thoughts on “HUMMUS z czosnkiem niedźwiedzim”

  1. Jestem dziś pierwszy raz na Twojej stronce i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Naprawdę cieszę się że tu trafiłam. Raz że praktykuję p.p., dwa że przepisy są naprawdę ciekawe i inspirujące….

  2. Ja też ostatnio do swojego hummusu dodałam czosnek niedźwiedzi, świetnie podkręca smak!
    Wyszło mi go duuuużo, więc gdy mi się znudził po paru dniach jako pasta, zastosowałam go jako farsz do pierogów. Wyszły świetne, smakowały baaardzo podobnie do ruskich (bo przed ich nadzianiem dodałam do farszu jeszcze podduszoną cebulkę i sporo pieprzu). Polecam! 😀

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.