Zajrzałam do archiwum letniego: co my tam chrupaliśmy prażąc się na słońcu?
Oj, tęskno za ciepłem.
A, co mi tam!
Raz na ruski rok nabiał korci, choć przyznam, że z czasem już jakby mniej…
A pasta z groszku w sumie na zimę też się nadaje.
🙂
Składniki:
puszka groszku
ser do wyboru: kozi dojrzewający, z niebieską pleśnią lub typu camembert
cytryna 
bazylia świeża
odrobina czosnku (opcjonalnie)
Wykonanie:
Zmiksuj odsączony groszek z wybranym rodzajem serka, dopraw cytryną, czosnkiem.
I już.
🙂
Ciao!

0 thoughts on “PASTA DO CHLEBA Z ZIELONEGO GROSZKU czyli ciąg dalszy cyklu BANALNE-GENIALNE. ;-)”

  1. może i banalne ,ale kolor ma taki wiosenny ta pasta ,aż mis ie jej zachciało:D

    p.s mię tu przywlokła „PIZZA” BEZGLUTENOWA. :-),ale widzę ,ze wpisu jeszcze nie am:D no nic poczeka się

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.