Takie tam “babioletnie” kuchenne improwizacje:
馃檪
Zupa jest pyszna r贸wnie偶 bez jaja.
Dla wegan.

Sk艂adniki:
Pomidory (du偶o i bardzo dojrza艂e)
dynia (dowolnej wieko艣ci kawa艂ek)
por
seler naciowy
czosnek
bazylia 艣wie偶a
pietruszka zielona
kolendra (nasiona)
czosnek
jaja
s贸l
opcjonalnie chili
Pomidory obierz ze sk贸rki, pokr贸j i wrzu膰 do garnka z niewielk膮 ilo艣ci膮 wody. Dodaj pokrojony w kosteczk臋 por, kawa艂ki selera naciowego i gotuj tak d艂ugo a偶 si臋 warzywa stan膮 zjadalne dla Ciebie (g艂ownie seler naciowy). Dyni臋 upiecz w piekarniku w kawa艂kach lub podgotuj do mi臋kko艣ci na parze, nast臋pnie dodaj j膮 do zupy. Gotuj oko艂o po艂 godziny tak by sk艂adniki si臋 po艂膮czy艂y.
Dodaj do zupy czosnek, bazyli臋, roztart膮 kolendr臋, s贸l  i ewentualnie chili.
Zupa powinna by膰 dosy膰 g臋sta. Je艣li jest zbyt g臋sta dodaj troch臋 wody.
Nast臋pnie delikatnie wbij do zupy jajka (tyle ile potrzebujesz, jednak naczynie w kt贸rym gotujesz musi by膰 na tyle szerokie by wlane jajka nie 艂膮czy艂y si臋.
Gotuj na ma艂y ogniu tak d艂ugo a偶 si臋 zetnie bia艂ko. 
呕贸艂tko pozostaw p艂ynne.
Posyp potraw臋 zielenin膮.
Smacznego!
馃檪
Ciao!
馃檪

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.