Nuda obiadkowa?
Nie daj się!
Maluchy baloniki UWIELBIAJĄ…
Nie ma prostszego i bardziej efektownego sposobu na podanie ziemniaków.
Składniki:
ziemniaki
sól
Ziemniaki w łupinach umyj dokładnie, przekrój na równe połowki, posól równomiernie i ułóż na siatce w piekarniku. Piecz ok 30-40 minut aż się „wybrzuszą” i zarumienią.
Podawaj z tzatzikami lub czymkolwiek co lubisz.
🙂
Smacznego!
A w jakiej temperaturze?
Ziemniaki, przygotowane samodzielnie przez kilkuletnią córkę, stały się hitem imprezy. Gdybyście widzieli jej radość z siebie, to kończylibyście czytać ten komentarz w drodze po ziemniaki:-) Piekłam na grzałce grillowej i termoobiegu. Aha, duże ziemniaki pocięte w ćwiartki też się wybrzuszyły
Cuuudowne wieściiii! A jak Wam się to udało z ćwiartkami? Z moich na soku spływa sól i nie są już tak ochocze żeby się wybalonić. 😉