Oto kasza oswojona po męsku
😉
Składniki:
kasza jaglana ugotowana na sypko ( zajrzyj do przepisu z maja 2011 – kasza jaglana – gotowanie)
marchew
seler naciowy
pomidory
rukola
por
ewentualnie świeże zioła
(tymianek cytrynowy, majeranek, bazylia)
sos sojowy tamari lub shoyu
szczypta ksylitolu (moze być cukier)
nierafinowany olej słonecznikowy
lub oliwa z oliwek
PAMIETAJ ŻE OD JAKOŚCI SKŁADNIKÓW ZALEŻY SMAK POTRAWY
🙂
Marchew pokrój w kostkę, seler i por w plasterki. Włóż na patelnię i podlej wodą. Duś pod przykryciem do miękkości marchwi, chyba że lubisz al dente.
Teraz dodaj ugotowaną kaszę jaglaną.
Następnie wrzuć pokrojone w kostkę pomidory, wymieszaj i po chwili dodaj rukolę, świeże zioła, sos sojowy do smaku, szczyptę ksylitolu lub cukru (ja lubię więcej niż szczyptę…).
Dopiero na talerzu polej potrawę niewielką ilością szlachetnego oleju.
Smacznego!
🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.